//
je leest...
Proza, Roman

Huis aan de Handelskade

Huis aan de Handelskade gaat over Sophie, die een appartement gekocht heeft in een gloednieuw woongebouw. De bewoners kiezen haar als voorzitter van de VvE (Vereniging van Eigenaren).

Als een ernstige bouwfout aan het licht komt, wil Sophie samen met de bewoners dat aansprakelijkheid aanvaard wordt. Naast haar zien we andere kleurrijke personages die de groepsdynamiek in het verhaal beïnvloeden. Sophies integriteit komt op het spel te staan, in een toenemend eenzame strijd. Een menselijk verhaal over rouw, integriteit en liefde.

Recensie ‘Leestafel’
‘We lezen dit verhaal vanuit het oogpunt van de vriendelijke, zachtaardige Sophie. Haar drijfveren en sterke wil om tot een goede oplossing te komen zijn aanvankelijk groot maar uiteindelijk slaat de moedeloosheid toe. Helemaal als ze beschuldigd wordt van het ‘zich laten omkopen’.
Deze fraaie psychologische roman laat tevens zien dat aan iedereen twee kanten zit. Zolang alles goed gaat is iedereen vriendelijk maar als het eigenbelang in het geding komt, blijken alle partijen – zowel Sophie, de eigenaren als andere belanghebbenden – hun andere, minder prettige kanten te hebben, op een enkeling na.
Conclusie: Ria Borkent heeft met die boek een prima, stijlvol en goed geschreven verhaal neergezet.’ – Leestafel over ‘Huis aan de Handelskade’.

Reacties van lezers:
– Zeer te waarderen roman met mooi opgebouwde spanningsboog: in deel 1 meer aan aan de buitenkant en in deel 4 meer van binnenuit. Het had daarmee ook wel iets van een thriller – dan wel met bij tijd en wijle een zeer poëtische inslag.
– Ik heb twee leessnelheden, een snelle en een langzame. Dit boek lees ik langzaam om het niet snel uit te hebben.
– Sophie is een topwijf.
– Thematiek spreekt ons als appartementsbewoners/VVE-ers natuurlijk bijzonder aan. Maar er is zoveel meer moois. Hoofdpersoon die goed uit de verf komt. Taalgebruik dat mooi is. Verhaallijn die klopt. Geen losse eindjes die eigenlijk weggelaten hadden kunnen worden. Mooie (natuur) beschrijvingen.

Lees hier de eerste hoofdstukken gratis.

Koop hier jouw exemplaar.

Reacties

Reacties zijn gesloten.

CONTACTFORMULIER

Per Categorie

Web Bezoek

  • 63.609 hits