//
je leest...
Nieuws

Adem om van U te zingen

De poëzie-editie: alle Psalmen voor Nu bij elkaar in fraai gebonden literaire uitgave. Ook jongeren kunnen hierdoor te weten komen waar een psalm over gaat, en psalmen ervaren als bemoediging, troost, hulp, als venster op God gericht.

Alle 150 psalmteksten opnieuw berijmd. Dit boek is ook voor het oog een belevenis: alfabetpsalmen als 119, 25, 34, 37, 111 en 112, zijn geplaatst met de oorspronkelijke Griekse letter voor de betreffende regel. De oorspronkelijke dichters leefden eeuwen geleden, en waren mensen als jij en ik, met teleurstelling en opluchting, woede en pijn, blijdschap en vertrouwen. Ze verlangen als wij naar geluk, vrede en veiligheid. Naar God.

Psalmdichters staan met hun voeten in de modder van het leven: ze zijn vluchteling, ze worden bedreigd, omsingeld, uitgelachen, ze zingen en ze janken, ze kennen vijanden, weten zich deel van een volk, ze leggen al hun gevoelens en ervaringen neer bij God.

Poëzie-editie Psalmen voor Nu, 27,50 euro
Boekencentrum Uitgevers

Reacties

Reacties zijn gesloten.

CONTACTFORMULIER

Per Categorie

Web Bezoek

  • 61.956 hits
%d bloggers liken dit: