//
je leest...
Matteüs Passie

Matteüs Passie – DVD – CD

Geniet van deze unieke Nederlandstalige live-uitvoering van de Mattheüs Passion, uitgevoerd door het beroemde Nederlands Bach Choir & Orchestra onder leiding van Bach-specialist Pieter Jan Leusink. Hij zegt in deze vertaling van Ria Borkent de ‘ziel van Bach’ te kunnen voelen. De talentvolle ruim zestig musici staan garant voor een uitvoering die intens en meeslepend is.
Het Bachkoor bestaat uit uitsluitend professionals.

Zowel de dvd- als de cd-uitgave zijn live opgenomen tijdens de tournee door Nederland. Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands

Dirigent: Pieter Jan Leusink
Holland Boys Choir
Bach Choir & Orchestra

Beoordeling
Ik had niet verwacht zo ontroerd te zijn door een nederlandse uitvoering van de Mattheus Passion. Maar dat is wel het geval. Ik vond het een werkelijk heel mooie vertaling/hertaling. Ook voor de solisten en het koor alle lof. Vooral de altpartij heeft me tot tranen bewogen door zijn zo buitengewoon gevoelvolle vertolking. Alsof de lijdensweg van Jezus en steeds de terugkerende boodschap dat wij allen deelgenoot en veroorzakers zijn, gehoord in je eigen taal, nog dieper doordringt in je hart.

Magnifieke uitvoering zonder het origineel van Bach te beschadigen. Zodra deze uitvoering weer in het Nederlans gedaan wordt wil ik erbij zijn.

Vanmiddag, luisterend naar de tv-uitzending van een prachtige versie van de Mattheus Passion, kwam de schoonheid van dit machtige kunstwerk heel dicht en ontroerend bij me over. Jouw vertaling speelde daarbij een beslissende rol. Je taal- en vertaalvermogen maakten grote indruk op me: raak, doorvoeld, overtuigend.

Reacties

Reacties zijn gesloten.

CONTACTFORMULIER

Per Categorie

Web Bezoek

  • 61.956 hits
%d bloggers liken dit: