//
je leest...
Nieuws

Psalmen voor Nu teksteditie | Psalm 1 – 150

De teksteditie is een handige pocketuitgave die er goed uitziet, met stevig glanzend omslag. Dit smalle boek stop je in je binnenzak, in je rugtas, koffer. 

In deze tekstbundel staan de hebreeuwse letters bij de alfabetpsalmen.

Dit is een uitdeelboekje – aan jezelf of anderen. Als je graag een verstandhouding met de psalmen wilt krijgen. Hoe leer je bidden? Door te luisteren naar bidders. De psalmdichters waren bidders die hun hele hebben en houwen bij God neerlegden, hun angst, hun tranen, hun verontwaardiging, hun liefde. Met recht een relatiegeschenk: jongeren kunnen ontdekken hoe je inhoud geeft aan de relatie met je machtige Schepper. Hij komt naar ons toe in de psalmen, via zijn heilige Geest (Hebreeën 3: 7).

Dan lees je onderweg in psalm 15 wie er bij God mogen wonen: ‘een mens die doet wat hij belooft / al is het niet in zijn belang.‘ – Psalm 15 en integriteit.
Je leest hoe je het beste van je leven maakt: ‘Neem de leugen dan niet meer voor lief, / geen onzin meer / en ook geen lege woorden. / Ontloop het kwaad, dan zul je niet ontsporen.‘ – Psalm 34 en geluk.
Je leest je eigen begin: ‘U hebt mijn kern gevormd. / U hebt mij toegedekt,/ toen ik nog rustig in mijn moeder sliep‘. Psalm 139 en geboorte.
Of je leest de hele natuurfilm van psalm 104 ‘Als u het donker roept, dan valt de nacht, / dan gaan de dieren in het bos op jacht. / De jonge leeuwen lopen prooi te zoeken, / ze brullen luid en vragen u om voedsel.Psalm 104 over Gods weergaloze schepping.

De psalmen zijn Jezus’ psalmen. Toen Hij een jongere was, moet Hij zichzelf erin herkend hebben: dit gaat over mij en mijn Vader: ‘Hier ben ik om voor U te leven. / Uw boek gaat over mij, hier ben ik. / Waar U mij hebben wilt, is mijn bestemming.’ Psalm 40. Hij las over zijn taak om te lijden op aarde: ‘Ik ben als water dat is weggegooid: / een lichaam helemaal ontwricht, / een hart dat smelt als was. Niet meer. Niet meer.’ Psalm 22

Handzame teksteditie Psalmen voor Nu 9,90 euro
Boekencentrum Uitgevers

Reacties

Reacties zijn gesloten.

CONTACTFORMULIER

Per Categorie

Web Bezoek

  • 61.956 hits
%d bloggers liken dit: