//
je leest...
Psalmen voor Nu CD's

Geen woord teveel

Psalmen voor Nu, CD 4, 2008

Psalmen voor Nu ontwikkelde zich de afgelopen jaren stormachtig tot hét alternatief voor klassiek psalmzingen. Her en der worden de nieuwe versies van de psalmen gewaardeerd om de kwaliteit van de teksten, de manier waarop recht wordt gedaan aan de literaire schoonheid van de bijbelteksten en de frisse muzikale blik. Psalmen voor Nu is toe aan alweer haar vierde cd. Psalmen voor in de auto en voor tijdens de afwas, maar dat niet alleen. Zo langzamerhand ontstaat een ruime en bruikbare selectie van opnieuw vormgegeven psalmen, voor een breed (para-)kerkelijk gebruik. Na deze cd is meer dan eenderde deel van alle 150 psalmen uit de Bijbel ook in een modern jasje beschikbaar.

Op deze cd vindt Psalm 119 een plaats, veruit de langste psalm. In een berijming van Menno van der Beek, die vanwege haar literaire schoonheid al voorgepubliceerd is in het Christelijk Literair Tijdschrift Liter, en die ook in een los katern te verkrijgen is.

Ook de kortste psalm vinden we hier, psalm 117, en de onbekende psalm 120, over vredesmissies, wonen ‘bij tenten en kamelen’.

Twee juweeltjes, psalm 20 en psalm 26, maken cd 4 nog meer bijzonder!

Met de vorige cd bewees Psalmen voor Nu dat het project volwassen geworden is. Met deze vierde cd zet Psalmen voor Nu opnieuw een stap op weg naar een nieuw psalmboek.
Voor meer informatie www.psalmenvoornu.nl

Reacties

Reacties zijn gesloten.

CONTACTFORMULIER

Per Categorie

Web Bezoek

  • 63.612 hits