//
je leest...
Schriftgedichten

Gedichten om te vieren

(Recensie De Reformatie oktober 2013)

Recent verscheen een bijzondere bundel gedichten, samengesteld voor gebruik in de eredienst en thuis. Ieder gedicht heeft een bijbeltekst als uitgangspunt. De onderwerpen volgen het kerkelijk jaar voor alle zondagen en de christelijke feestdagen, ook voor biddag, dankdag en oudejaarsavond. Per jaar betekent dat een serie van 74 gedichten en in de bundel vinden we maar liefst drie series! Een prachtige verzameling van de hand van zeventien dichters onder wie Ria Borkent, Lenze L. Bouwers, Koos Geerds, Ati van Gent, Jan Groenleer, Hilbrandt Rozema, André F. Troost en Jaap Zijlstra. De gedichten die de dichters aanreiken kunnen je helpen het heil te vieren. Eerbied voor God komt je op elke bladzij tegemoet. Van harte aanbevolen om met nieuwe woorden harten te treffen!

N.a.v. Ria Borkent en Jaap de Gier (red.) Schriftgedichten. Poëzie bij het kerkelijk jaar. Heerenveen (Royal Jongbloed), 2013. 248 pag. 24,95 euro.

Reacties

Reacties zijn gesloten.

CONTACTFORMULIER

Per Categorie

Web Bezoek

  • 61.956 hits
%d bloggers liken dit: